Current Affairs Quiz of 17-18 June 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 17-18 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




Current Affairs Quiz of 17-18 June 2016

1. Who was elected as the chairman of the Paris-based International Chamber of Commerce (ICC)?
Ans- Sunil Mittal

2. Who was nominated as the next American Ambassador to Malaysia ?
Ans- Indian-origin diplomat Kamala Shirin Lakhdhir

3. World Day to Combat Desertification (WDCD) 2016 was observed across the world on .........?
Ans- 17 June

4. Who was elected as Chair of UNGA’s Legal Committee for the first time?
Ans- Israel

5. Which committee has been constituted to shortlist candidates for RBI Governorship?
Ans- P K Sinha committee

6. Which is the official slogan for the 2016 Rio Olympic and Paralympic Games?
Ans- A New World

7. What is the mantra suggested by Prime Minister Narendra Modi to improve tax administration in the country?
Ans- RAPID

8. Name the River of Maharashtra that will be made pollution free under 'Namami Chandrabhaga' project?
Ans- Bhima

9. Name technology giant that was selected as the technical partner to build a mobile Application (app) for HRD's SWAYAM platform?
Ans- Microsoft

10. Which state government has recently launched the Child Labour Tracking System (CLTS)?
Ans-Bihar

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post