Current Affairs Quiz of 21-22 June 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 21-22 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




Current Affairs Quiz of 21-22 June 2016

1. Which is the world’s most powerful supercomputer, as per the 2016 edition of Top500 list of supercomputers?
Ans- TaihuLight

2. The International Conference on Yoga was hosted by which city of India?
Ans- New Delhi

3. What is the theme of the 2nd edition the International Day of Yoga (IDY) 2016?
Ans- Connect the Youth

4. India has successfully launched a record 20 satellites from which launch vehicle, recently?
Ans- PSLV C-34

5. The book ‘Ace Against Odds’ was in news recently. It is the autobiography of.......?
Ans- Sania Mirza

6. The indigenous Basic Trainer Aircraft (BTA) HTT-40 was developed by which company?
Ans- Hindustan Aeronautics Limited

7. As per the World Investment Report 2016, this country received maximum FDI in 2015?
Ans- USA

8. Which state government has recently granted minority status to Jews community in the state?
Ans- Maharashtra

9. Who authored the book ‘A Life in Diplomacy’?
Ans- M K Rasgotra

10. Which committee has been constituted by Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) to study the scope of title insurance in the Indian market?
Ans- Suresh Mathur committee

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post