Current Affairs Quiz of 23-24 June 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 23-24 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




Current Affairs Quiz of 23-24 June 2016

1. The United Nations Public Service Day was celebrated by the United Nations (UN) on.......?
Ans- 23 June

2. World Hydrography Day (WHD) 2016 was observed on.......?
Ans- 21 June

3. Who was appointed as the head coach of Indian cricket Team?
Ans- Anil Kumble

4. . International Olympic Day is observed on which date?
Ans- 23 June

5 . The book “Chandigarh is in India” has been authored by whom?
Ans- Shanay Jhaveri

6. SK Roy, who recently resigned, was the chairman of which government-owned corporation?
Ans- Life Insurance Corporation of India

7. Which historical site has been declared as the SARRC cultural capital for 2016-17?
Ans- Mahashangarh

8. Who recently bagged the prestigious G D Birla Award for Scientific Research for 2015?
Ans- Sanjay Mittal

9. Which Indian chess player won the best women’s player award in the Eurasian Blitz chess tournament held in Kazakhstan?
Ans- D Harika

10. Which state approved the minority status to Jew community?
Ans- Maharashtra

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post