Current Affairs Quiz of 27-28 June 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 27-28 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 27-28 June 2016

1. Who became the 35th full member of the Missile Technology Control Regime (MTCR)?
Ans- India

2. The International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking is observed every year on.....?
Ans- June 26

3. Who was unanimously re-elected as President of the Tamil Nadu Cricket Association (TNCA) for a 15th consecutive term?
Ans- Former BCCI chief N Srinivasan

4. Who has won the 2016 Copa America Football tournament by defeating Argentina?

5. Who has won Iceland’s presidential election?
Ans- Gudni Johannesson

6. Which country inaugurates world’s first electric road?
Ans- Sweden

7. Which drug has been launched by The Council for Scientific and Industrial Research (CSIR) for type 2 Diabetes mellitus?
Ans- BGR-34 (India's first anti-diabetic drug)

8. Who has been appointed as the first Chief Executive Officer (CEO) of National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
Ans- Sujoy Bose

9. The book “R.D.Burmania –Panchamemoirs” has been authored by whom?
Ans- Chaitanya Padukone

10. Which state Government launched Kalinga Siksha Sathi Yojana (KSSY)?
Ans- Odisha



Previous Post
Next Post