Current Affairs Quiz of 29-30 June 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 29-30 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




Current Affairs Quiz of 29-30 June 2016

1. Who was Appointed as Deputy Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
Ans- NS Vishwanathan

2. Which district becomes India’s first island district?
Ans- Assam’s Majuli

3. Which State government launches Sakhi-One Stop Centre to help women in distress?
Ans- Nagaland

4. Name India’s ace shooter who clinched the silver medal for India in men's 50-metre rifle 3 position event of the ISSF World Cup in Baku, Ajerbaijan?
Ans- Jitu Rai

5. Exercise Jalrahat for Flood Relief is a Joint Initiative of Armed Forces and which state?
Ans- Assam

6. Who headed the 7th Pay Commission whose recommendations were approved by the Union Cabinet?
Ans- A K Mathur

7. Which country will host the 2019 Copa America football championship?
Ans- Brazil

8. India was placed on which position in the Human Capital Report 2016 released recently by the World Economic Forum?
Ans- 105th

9. Which Indigenous built Heavyweight Torpedo was inducted in the Indian Navy ?
Ans- 'Varunastra'

10. Which country lanuches Shijian-16 series satellite?
Ans- China

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post