Current Affairs Quiz of 7-8 June 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 7-8 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 7-8 June 2016

1. Which State government became the first Indian state to launch the App on Air Quality Index?
Ans- Rajasthan

2. Name the country where 1st Yoga Championship was organised by India?
Ans- Egypt

3. With which country India held the Desert Eagle II bilateral military exercise?
Ans- United Arab Emirates

4. Who topped the 2016 Forbes World's Highest-Paid Female Athlete list?
Ans- Serena Williams

5. What was the theme of World Oceans Day that was observed on 8 June 2016?
Ans- Healthy oceans, healthy planet

6. Who was named as the ambassador for Swachh Saathi (student internship) programme?
Ans- Dia Mirza

7. What was India’s rank in the biannual Good Country Index 2015?
Ans- 70

8. Which state government is planning to launch medical insurance of two lakh rupees for BPL families?
Ans- Jharkhand

9. Which country is the host country for 2016 World Environment Day?
Ans- Angola

10. The 2016 FIH Junior Men’s Hockey World Cup will be hosted by which city of India?
Ans- Lucknow

11. Who has won gold medal in People’s Choice Prize at 2016 World sand art championship?
Ans- Sudarsan Pattnaik

12. India’s first internationally-listed certified green bond has been launched by which bank at London Stock Exchange(LSE)?
Ans- Axis Bank



Previous Post
Next Post