English Quiz- Spotting Errors for SBI, SSC and Other Exams

Dear Readers, Practice English Quiz for upcoming SBI Clerk Exam and Other Exams.

English Quiz



English Quiz- Spotting Errors for SBI, SSC and Other Exams

Direction (1- 10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

1.The couple’s work in (a)/ upgrading rural technicians (b)/ has set a benchmarking (c)/ for future generations. (d)/ No error (e)

2.It has taking almost (a)/ a year for India (b)/ to let its pessimism (c)/ translate into fewer jobs. (/ No error (e)

3.The city needs an airport (a)/ that can efficiently manage (b)/ a constantly flow of (c)/ passengers and flights. (d)/ No error (e)

4.This group of (a)/ rural achievers is very (b)/ different than the (c)/ ones in the past. (d)/ No error (e)

5.The government has announced (a)/ plans to creating (b)/ one million new (c)/ training places. (d)/ No error (e)

6.Western investors are (a)/ reluctant to invest in (b)/ Asian countries because of the (c)/ lack in law and order, (d)/ No error (e)

7.Though the country (a)/ has got independent (b)/ in 1947, many districts (c)/ still have no electricity. (d)/ No error (e)

8.After retiring many employees (a)/ enjoy spare time with (b)/ their families and (c)/ engage in social work. (d)/ No error (e)

9.The bank has (a)/ designated and executive (b)/ whom will guide customers (c)/ during online transactions. (d)/ No error (e)

10.Rising prices have forced (a)/ consumers either to reduce (b)/ their consumption else to (c)/ opt for less costly products. (d)/ No error (e)

Answers
1.c
2.a
3.c
4.c
5.b
6. d
7. b
8. a
9. c
10. c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post