Current Affairs Quiz of 15-16 July 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 15-16 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 15-16 July 2016

1. World Elder Abuse Awareness Day observed globally on.....?
Ans- 15 June

2. Who was recently elected as the President of 71st session of United Nations General Assembly?
Ans- Peter Thomson

3. Who became the first Indian Cricketer to score a century in his debut ODI Match?
Ans- KL Rahul

4. Which country launched the world’s largest and most powerful vessel project 22220 dubbed Arktika?
Ans- Russia

5. Who has won the 2016 Fide Women’s Grand Prix trophy?
Ans- Harika Dronavalli

6. “Operation Megh Prahar”, the battle exercise has been conducted by which Indian military force?
Ans- Indian Army

7. Who has been appointed as the new Chairman of the Central Board of Secondary Education (CBSE)?
Ans- Rakesh Kumar Chaturvedi

8. Which Indian corporate has become the first-ever to issue Masala Bond on London Stock Exchange (LSE)?

9. World Youth Skills Day 2016 observed globally on ..........?
Ans- 15 July

10. Who becomes first state to approve setting up of Happiness Department?
Ans- Madhya Pradesh

11. A book titled Courage & Commitment: An Autobiography authored by...?
Ans- Margaret Alva



Previous Post
Next Post