Current Affairs Quiz of 17-18 July 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 17-18 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 17-18 July 2016

1. The Ramayana Masam has started in which state of India?
Ans- Kerala

2. Who was appointed as the Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans- Pema Khandu

3. Name India’s site that was listed in UNESCO’s world Heritage sites in transnational category?
Ans- Complexe du Capitole, Chandigarh

4. Who was appointed as the Chairman of Airports Authority of India (AAI) ?
Ans- Guruprasad Mohapatra

5. Which ancient site of India has recently declared as the UNESCO World Heritage Site?
Ans- Nalanda Mahavihara

6. Which system was developed by Indian Railways for enhancing the vision of Locomotive Pilots in inclement weather?
Ans- TRI-NETRA system

7. Suresh Ketkar, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Politics

8. “The Great India Run” India’s first multi-city marathon has started from which city of India?
Ans- New Delhi

9. Which website was launched by the Union Ministry of Electronics and Information Technology to facilitate two-way communication between the government and citizens?
Ans- Transforming India

10. Who has won the 2016 WBO Asia Pacific Super Middleweight title?
Ans- Vijender Singh



Previous Post
Next Post