Current Affairs Quiz of 19-20 July 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 19-20 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 19-20 July 2016

1. Which is the the world’s first hospital on a train?
Ans- Lifeline Express

2. Kudsi Erguner, who has been named as the new UNESCO Artist for Peace, belongs to which country?
Ans- Turkey

3. The book “Managing Piety: The Shrine of Data Ganj Bakhsh” has been authored by whom?
Ans- Linus Strothmann

4. Mubarak Begum, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Singing

5. Name the country whose scientists said that it will conduct the world's first Zika vaccine test on humans?
Ans- Canada

6. Who was appointed as the Digital Ambassador of Axis Bank’s new product named Multi-Currency Forex Card?
Ans- Purab Kohli

7. Who recently became the first Indian to win the Mr World title?
Ans- Rohit Khandelwal

8. Who was appointed as the Chief Economist of World Bank ?
Ans- Paul Romer

9. Who was recently awarded with the BBC World Service News Komla Dumor Award for 2016?
Ans- Didi Akinyelure

10. Who was appointed as sworn in as Australia’s PM?
Ans- Malcolm Turnbull



Previous Post
Next Post