Current Affairs Quiz of 23-24 July 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 23-24 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 23-24 July 2016

1. Who has recently become the first Indian Test Captain to score a double century outside India?
Ans- Virat Kohli

2. How many Public Sector Banks in India have posted losses in the 2015-2016 financial year?
Ans- 14

3. Who has been appointed as the Chairperson of Parliament House Committee?
Ans- Suresh Angadi

4. Who has been appointed as the Chairperson of Lok Sabha Privileges Committee?
Ans- Meenkashi Lekhi

5. Facebook recently successfully completed test flight of its Internet drone. What is the name of the drone?
Ans- Aquila

6. . Michelle Kakade, who has become the first person to complete the Indian Golden Quadrilateral on foot, is belonged to which city of India? 
Ans- Pune

7. Who become first woman violinist to get Sangita Kalanidhi award?
Ans- A. Kanyakumari

8. Who won India’s first World record and the country’s first-ever gold in any World athletics championships?
Ans- Indian javelin thrower Neeraj Chopra

9. . What is the India’s rank in the 2016 Sustainable Development Goal Index? 
Ans- 110th

10. Which committee constituted to prepare guidelines for desiltation of River Ganga?



Previous Post
Next Post