Current Affairs Quiz of 29-31 July 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 27-28 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 29-31 July 2016

1. Who was appointed as new CBDT Chairperson?
Ans- Rani Nair

2. Who was sworn in as the new Chief Justice of Allahabad High Court?
Ans- Justice Dilip Babasaheb Bhosale

3. The World Day against Trafficking in Persons is observed across the world on........?
Ans- 30 July

4. The Mohun Bagan FC has conferred club’s highest decoration Mohun Bagan Ratna (jewel) on.....?
Ans- legendary Indian Footballer Syed Nayeemuddin

5. Pashudhan Bima Yojana launched by which State?
Ans- Haryana

6. Military Exercise ‘Maitree’ is a joint military exercise between which countries?
Ans- India-Thailand

7. Who was conferred with the 2016 Lifetime Achievement Award by the Advertising Agencies Association of India (AAAI) ?
Ans- Srinivasan K Swamy

8. he World Hepatitis Day is being observed every year on.......?
Ans- July 28

9. Mahasweta Devi, who recently passed away, was the well-known personality of which field?
Ans- Literature

10. Which committee will be constituted by Union Government for timely implementation of Central Schemes?
Ans- Disha



Previous Post
Next Post