Current Affairs Quiz of 3-4 July 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 3-4 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of May 2016

GK Booster of June 2016


Current Affairs Quiz of 3-4 July 2016

1. Who became the first Indigenous woman to be elected to the House of Representatives of Parliament of Australia?
Ans- Linda Burney

2. Name the Holocaust survivor and Nobel Peace Prize winner who passed away recently?
Ans-Elie Wiesel

3. Which Bank recently opens innovation lab for start-ups in Bengaluru?
Ans- Axis Bank

4. Who has won 2016 Men’s Singles Canada Open Grand Prix Badminton tournament?
Ans- Sai Praneeth

5. What was the theme of the 2016 BRICS Youth Summit that was held from 1 to 3 July 2016 in Guwahati, Assam?
Ans- Youth as bridge for Intra-BRICS Exchanges

6. . Elie Wiesel, who passed away recently, had won the Nobel prize in which category?
Ans- Peace

7. Which Indian personality has been conferred with the 2016 Bharat Gaurav award?
Ans- Neerja Bhanot

8. The State Bank of India(SBI) has tied-up with which e-commerce firm to offer pre-approved EMI facility to shop online?
Ans- Flipkart

9. Who has won the 2016 Formula One Austrian Grand Prix?
Ans- Lewis Hamilton

10. The Reserve Bank of India in July 2016 signed MoU on supervisory cooperation and exchange of supervisory information with the national bank of.........?
Ans- Cambodia

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post