Current Affairs Quiz of 5-6 July 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 5-6 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016


Current Affairs Quiz of 5-6 July 2016


1. The book “When Breath Becomes Air” has been authored by whom?
Ans- Raj KotwalPaul Kalanithi

2. Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India (RBI)?
Ans- Sudarshan Sen

3. The world’s largest Charkha has been set up in which city of India?
Ans- New Delhi

4. What is India’s rank in Logistics Performance Index 2016 released by the World Bank?
Ans-35th

5. India’s first commercial dispute resolution centre and commercial court was inaugurated in which state?
Ans- Chhattisgarh

6. Name the footballer who recently was conferred Shan-E-Mohammedan?
Ans- Prasun Banerjee

7. Name the Indian port that became first port in India to implement logistics data tagging of containers?
Ans- Jawaharlal Nehru Port

8. The Union Cabinet recently approved which of the following scheme for providing short term crop loan to farmers?
Ans- Interest Subvention Scheme

9. The Renuka Wildlife Sanctuary is located in which state of India?
Ans- Himachal Pradesh

10. The book “Being Mortal: Medicine and What Matters in the End” has been authored by whom?
Ans- Atul Gawande

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post