Current Affairs Quiz of 9-10 July 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 9-10 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 9-10 July 2016

1. Who is the newly appointed Union Minister of Ministry of Information and Broadcasting?
Ans- Venkaiah Naidu

2. Who has become the first-ever Indian gymnast to be certified as “World Class Gymnast” by the International Federation of Gymnastics (IFG)?
Ans- Dipa Karmakar

3. India’s first Centre of Excellence on Internet of Things (CoE– IoT) has been launched in which city of India?
Ans- Bengaluru

4. SIDBI has tied up with which Indian bank for World Bank energy efficiency initiative?
Ans- Yes bank

5. Who became the first woman in the world to receive the Award for Exceptional Bravery at Sea of the International Maritime Organisation?
Ans- Captain Radhika Menon

6. Which State/UT Government approved the new Slum and Jhuggi-Jhopdi rehabilitation policy?
Ans- Delhi

7. Which State Government approved formation of 5th Pay Commission under the chairmanship of PJ Bazeley?
Ans- Meghalaya

8. The UNESCO Kalinga prize is related to which field?
Ans- Science

9. The National E –Vidhan Academy will be set up in which state of India?

Ans- Himachal Pradesh

10. Abdul Sattar Edhi, who died recently, was the well-known philanthropist of which country?
Ans- Pakistan



Previous Post
Next Post