English Quiz- SSC and Bank exams

Directions (1-10): Sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate it.

1. If left unattended, even a small cut can turn into a ………………. .(a) sore
(b) ore
(c) soar
(d) sour
2. My neighbour is very…………..for he believes that nothing good will happed to him.
(a) pessimistic
(b) optimistic
(c) reasonable
(d) forward-looking

3. She was aware of what was going…………..her father’s mind.
(a) in
(b) by
(c) through
(d) on

4. Most parents…………….love and affection on their children.
(a) poor
(b) pool
(c) pour
(d) pore

5. The railway trains……….the most popular and the cheapest means of transport.
(a) becomes
(b) becoming
(c) become
(d) became

6. He was ……………………your services.
(a) of
(b) off
(c) on
(d) with

7. I have given her………………..
(a) a work
(b) some works
(c) a piece of work
(d) many works

8. He is a popular teacher. He seems to be ………………for that profession.
(a) cut down
(b) cut off
(c) cut in
(d) cut out

9. He was……………………..pertaining his innocence.
(a) stridently
(b) harshly
(c) confidently
(d) quickly

10. If you were found guilty of exceeding the speed limit, you ………………to pay a fine.
(a) would have
(b) would had
(c) will have
(d) have

Answers
1.(a)
2.(a)
3.(d)
4.(c)
5.(d)
6. (d)
7. (c)
8. (d)
9. (a)
10. (a)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post