One word substitution for SSC

Dear Readers, Practice One word substitution quiz for ssc exams.

1.Giving undue favours to one's own kith and kin
A.Nepotism
B.Favouritism
C.Wordliness
D.Corruption

2.Hater of learning and knowledge
A.Misologist
B.Bibliophile
C.Misogynist
D.Misanthropist

3.A person interested in reading books and nothing else
A.Book-keepr
B.Scholar
C.Book-worm
D.Student

4.A place where monks live as a secluded community
A.Cathedral
B.Diocese
C.Convent
D.Monastery

5.Incapable of being seen through
A.Ductile
B.Opaque
C.Obsolete
D.Potable

6.One who does not care for literature or art
A.Primitive
B.Illiterate
C.Philistine
D.Barbarian

7.A large sleeping-room with many beds
A.Bedroom
B.Dormitory
C.Hostel
D.Basement

8.Continuing fight between parties, families, clans, etc.
A.Enmity
B.Feud
C.Quarrel
D.Skirmish

9.A building for storing threshed grain
A.Hangar
B.Dockyard
C.Store
D.Granary

10.Policeman riding on motorcycles as guards to a VIP
A.Outriders
B.Servants
C.Commandos
D.Attendants

Answers:-
1.A
2.A
3.C
4.D
5.B
6.C
7.B
8.B
9.D
10.A

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post