Opposite Words for SSC Exam

Directions (1-10): In these questions choose the word opposite in meaning to the given word.

1. RAPID
(a) Happy
(b) Fall
(c) Slow
(d) Abnormal
2. SEVERE
(a) Sharp
(b) Mild
(c) Important
(d) Cut

3. FRUITLESS
(a) Successful
(b) Wasted
(c) Useless
(d) Insufficient

4. INITIATED
(a) Complicated
(b) Simplified
(c) Concluded
(d) Commenced

5. CONSENSUS
(a) Accept
(b) Opinion
(c) Disagreement
(d) Permission

6. GENUINE
(a) General
(b) Genie
(c) Real
(d) Fake

7. REVEAL
(a) Disclose
(b) Cover
(c) Hide
(d) Veil

8. FATIGUED
(a) Weakened
(b) Energised
(c) Tired
(d) Activated

9. AUTONOMY
(a) Slavery
(b) Subordination
(c) Dependence
(d) Submissiveness

10. FLEXIBLE
(a) Rigid
(b) Cruel
(c) Humble
(d) Easy

Answers 
1.(c)
2.(b)
3.(a)
4.(c)
5.(c)
6.(d)
7.(c)
8.(b)
9.(c)
10.(a)

SHARE THIS

Author:

ExamGuruAdda is a Non-Coaching Website which provides information and Study material related with Bank and SSC exams

Previous Post
Next Post