SSC English Quiz

Directions (1-5): In the following question, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

1. We shall go for a picnic if the weather…………….good.
(a) is
(b) was
(c) has been
(d) had been
2. Mr. and Mr. Joshi go for a ………….walk just before dinner.
(a) vibrant
(b) brisk
(c) vivacious
(d) slow

3. …………..weight gain or weight loss is not good for your body.
(a) Explosive
(b) Expressive
(c) Extensive
(d) Excessive

4. John must have the……….to stick to his diet, if he wants to lose weight.
(a) obstinacy
(b) determination
(c) decision
(d) obligation

5. There was an …………….response for the marathon.
(a) overwhelming
(b) overriding
(c) excessive
(d) extreme

Directions (6-10): Select the word that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letter given below.

6.PAROCHIAL
(a) Broad-minded
(b) Contradictory
(c) Paranoid
(d) Overriding

7.FICKLE
(a) Belligerent
(b) Constant
(c) Disinterested
(d) Proud

8.DISGRUNTLED
(a) Contented
(b) Dettched
(c) Obedient
(d) Vigorous

9.VIBRANT
(a) Feel aggrieved at
(b) Occasional
(c) Pale
(d) Shabby

10.FORBIDDING
(a) Declaring
(b) Forcing
(c) Exposing
(d) Inviting

Answer
1.(a)
2.(b)
3.(d)
4.(b)
5.(a)
6.(a)
7.(b)
8.(a)
9.(c)
10.(d)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post