SSC Mixed Quiz

Directions (1- 5 ) : In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. If there is no error, your answer is (d) i.e. No error

1.To the ordinary man, in fact, the pealing of bells (a)/ is a monotonous jangle and a nuisance (b)/ tolerably only when mitigated by remote distance and sentimental association. (c)/ No error. (d)

2.The increasing mechanisation of life (a)/ have led us farther away from daily contact with nature and (b)/ the crafts of the farm. (c)/ No error. (d)
3.If I were Zubin (a)/ I would not attend (b)/ the wedding, come what may. (c)No error. (d)

4.When the police started (a)/ to follow his speeding car (b)/ he brake the signal and drove away, (c)/ No error, (d)

5.We have not only helped them (a)/ with money but also (b)/ with the support of well trained and experienced workers (c)/ No error, (d)

Directions (6–10):In these questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four alternative.

6.The flash of the torch ____ a cobra.
(a)exposed
(b)displayed
(c)disclosed
(d)revealed

7. He ______ himself a stiff drink before making his statement to the police officer.
(a)threw
(b)poured
(c)filled
(d)sipped

8. We have _____________ milk and almonds in our baby soap.
(a)inserted
(b)put
(c)qualified
(d)tested

9. Gen. Zia built an army in his own
(a)definition
(b)sensation
(c)mould
(d)courage

10. It would be a mistake, however, to ____________ the Afghan involvement.
(a)overplay
(b)degrade
(c)ambitious
(d)apathetic

Answer:
1. c
2. b
3. b
4. c
5. d
6. d
7. b
8. b
9. c
10. d

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post