Current Affairs Quiz of 11-12 August 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 11-12 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016


Current Affairs Quiz of 11-12 August 2016

1. Which state became the first to ratify The Constitution (122nd Amendment) (GST) Bill, 2014?
Ans- Assam

2. International Meeting on Counter Terrorism was held at which place?
Ans- Bali, Indonesia

3. Name the swimmer who became the first swimmer to win four consecutive gold medals in same event?
Ans- Michael Phelps

4. Who was assumed the charge as the Chairman of Central Silk Board, Union Ministry of Textiles?
Ans- K M Hanumantharayappa

5. Which Satellite was launched by China for the protection of its maritime rights?
Ans- Gaofen-3

6. The Maternity Benefit (Amendment) Bill, 2016 that was passed by Rajya Sabha seeks to amend the Maternity Benefit Act of the year?
Ans- 1961

7. The International Biodiesel day is observed on which date?
Ans- 10 August

8. Which state government has recently launched Rhino horn verification process?
Ans- Assam

9. The first Indian TV channel on skill development has been launched in which city?
Ans- Pune

10. The Union Government has decided to set up a committee to look at easing the policy regime for e-commerce players. Who will head the committe?
Ans- Amitabh Kant, CEO of NITI (National Institution for Transforming India) Aayog

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post