Current Affairs Quiz of 13-14 August 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 13-14 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016


Current Affairs Quiz of 13-14 August 2016

1. The World Elephant Day is observed on which day?
Ans- August 12

2. Who has been appointed as the new Chief Justice of the Bombay High Court?
Ans- Manjula Chellur

3. The National Payments Corporation of India (NPCI) has recently tied up with Union Bank of India to launch an USSD based *99# mobile application for their customers. What does USSD stands for?
Ans- Unstructured Supplementary Service Data

4. Which State Government approved 33 percent reservation to women in urban local bodies?
Ans- Nagaland

5. NASSCOM has recently launched its startup warehouse in which city of India?
Ans- Visakhapatnam

6. Who won the PSA Australian Open in Melbourne?
Ans- Dipika Pallikal

7. Which committee has been constituted by Union Government on trade facilitation?
Ans- Pradeep Kumar Sinha committee

8. Who was appointed as the head of committee on FDI norms pertaining to e-commerce industry?
Ans- Amitabh Kant

9. Who topped the 100 Richest Tech Billionaires In The World 2016 List of Forbes?
Ans- Bill Gates

10. To which country Russia delivered S-400 Triumph missile systems?
Ans- Crimea

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post