Current Affairs Quiz of 15-16 August 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 15-16 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016

Current Affairs Quiz of 15-16 August 2016

1. Who has been posthumously honoured with the Ashok Chakra on the 2016 Independence Day?
Ans-Havildar Hangpan Dada

2. The world’s first hack-proof quantum communication satellite will be launched by which country?
Ans- China

3. Who won the gold medal in men’s singles tennis category in Rio 2016 Olympic Games?
Ans- Andy Murray

4. Usain Bolt won gold in men’s 100-metre final at the Rio Olympics. He belongs to which country?
Ans- Jamaica

5. In which city India’s first BIO-CNG plant was inaugurated?
Ans- Pune

6. Who is elected as President of Zambia?
Ans- Edgar Lungu

7. . T A Razzaq, who passed away recently, was a script writer of which language?
Ans- Malayalam

8. Anita Wlodarczyk who created a world record of 82.29m in women’s hammer throw to win gold at Rio Olympics belongs to which country?
Ans- Poland

9. The sailing campaign “Jal Tarang” has been started from which state of India?
Ans- Himachal Pradesh

10. Which state government recently launched a mobile application for its Kanyashree Prakalpa project?
Ans- West Bengal



Previous Post
Next Post