Current Affairs Quiz of 23-24 August 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 23-24 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016

Current Affairs Quiz of 23-24 August 2016

1. Sellapan Ramanathan died recently. Who was he ?
Ans-Singapore’s longest serving president

2. Who became the first state in the country to launch DNA Index System (DIS) for DNA (Deoxyribonucleac acid) profiling of criminals?
Ans-Andhra Pradesh

3. Book The Ocean of Churn: How the Indian Ocean Shaped Human History authored by whom?
Ans-Sanjeev Sanyal

4. 2016 Kabaddi World Cup will be hosted by whom?
Ans-Ahmedabad, Gujarat.

5. Who has been appointed as the new independent director on the board of India Post Payment Banks (IPPB)?
Ans- R S Sodhi

6. The novel “One Indian Girl” has been authored by whom?
Ans-Chetan Bhagat

7. Who was the flag bearer from India at the closing ceremony in the 2016 Rio Olympics?
Ans- Sakshi Malik

8. Which state has become the first Indian state to draft its own internal security act?
Ans- Maharashtra

9. Bishweshwar Nandi, who has been chosen for the 2016 Dronacharya Award, is associated with which sports?
Ans- Gymnastics

10. Who was recently sworn in as the Governor of Assam?
Ans-Banwarilal Purohit



Previous Post
Next Post