Current Affairs Quiz of 27-28 August 2016



Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 27-28 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

1 Who was appointed as the President of India Bullion and Jewellers Association in August 2016?
Ans-Mukesh Mehta

2. What is the India’s rank on the 2016 World Risk Index?
Ans-77th

3. As per RBI’s direction, what will be the percent at which the women self-help groups (SHGs) in rural areas will be granted loans by all banks?
Ans-7 percent

4. Who won the women’s singles title at 2016 Connecticut Open?
Ans- Agnieszka Radwańska

5. Who will head the high-level committee constituted by Union Finance Ministry in August 2016 to suggest steps to promote card payments?
Ans- Ratan P Watal

6. Who will host the 19th SAARC Summit in November 2016?
Ans-Pakistan

7. When is the International Day Against Nuclear Tests observed globally?
Ans-29 August

8. Name the rocket that was used to launch the Supersonic Combustion Ramjet engine, called Scramjet by ISRO?
Ans- ATV02

9. Who topped the Forbes list of world’s highest paid actors of 2016?
Ans- Dwayne Johnson

10. Name the Polish Olympian who sold his Rio medal to save life of a three-year-old boy struck with cancer?
Ans-Piotr Malachowski




SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post