Current Affairs Quiz of 3-4 August 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 3-4 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of June 2016

Current Affairs Quiz of 3-4 August 2016

1. Who is the newly elected Prime Minister of Nepal?
Ans- Pushpa Kamal Dahal

2. Ahmed Zewail, who died recently, was the Nobel Laureate in which field?
Ans- Chemistry

3. The Shaurya Home Loan for Defence Personnel has been launched by bank?
Ans- State Bank of India

4. Angela Ruggiero, who has been elected as the new chairperson for the International Olympic Committee (IOC)’s Athletes’ Commission, is associated with which sports?
Ans- Ice hockey

5. Who will be flag bearer from India in the 2016 Rio Olympics?
Ans- Abhinav Bindra

6. Which portal has been launched by the Reserve Bank of India ( RBI) to curb illegal money pooling by firms?
Ans- Sachet

7. Who has been appointed as the Head of BCCI legal panel to interact with Justice Lodha committee?
Ans- Markandey Katju

8. Patna Pirates defeated which of the following teams in the final to win the fourth edition of Pro Kabaddi League?
Ans- Jaipur Pink Panthers

9. The 7th SAARC Immigration Authorities meeting was recently held in which city?
Ans- Islamabad, Pakistan

10. Who has become the World Karate Champion at Martial Arts Championships held in Australia?
Ans- Vivek Teja

11. Name the legendary swim coach and Australia’s oldest Olympian who has passed away recently?
Ans- Forbes Carlile



Previous Post
Next Post