Current Affairs Quiz of 5-6 August 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 5-6 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of June 2016


Current Affairs Quiz of 5-6 August 2016

1. Indian Railways has recently tied up with which mobile wallet company to ensure food delivery in train coaches with e-cash payments?
Ans- MobiKwik

2. Who has been appointed as the new Secretary to Prime Minister Narendra Modi?
Ans- Bhaskar Khulbe

3. The book “India Rising: Fresh Hope, New Fears” has been authored by whom?
Ans- Ravi Velloor

4. The book “Grassroots Innovation” has been authored by whom?
Ans- Anil K. Gupta

5. Who will be honoured with the 2016 Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award?
Ans- Shubha Mudgal

6. Which sports has been included by the International Olympic Committee (IOC) for 2020 Tokyo Olympics?
Ans- All of the above

7. Who has become the first Indian woman to join the International Olympic Committee?
Ans- Nita Ambani

8. Who is the newly elected President of Asian Development Bank (ADB)?
Ans- Takehiko Nakao

9. Who is the newly appointed chief minister of Gujarat?
Ans- Vijay Rupani

10. Who has been appointed as the Managing Director & CEO of the CARE Ratings?
Ans- Rajesh Mokashi

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post