Current Affairs Quiz of 7-8 August 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 7-8 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016

Current Affairs Quiz of 7-8 August 2016

1. Which country has successfully launched its first mobile telecom satellite “Tiantong-01”?
Ans- China

2. What is the theme of the 2016 Rio Olympics?
Ans- World peace and Environment

3. Who created history by becoming the first Indian gymnast to enter the Olympic final at the Rio Olympic Centre?
Ans- Dipa Karmakar

4. Which State has launched ‘Baristha Bunakar Sahayata Yojana’, a special assistance scheme for elderly weavers?
Ans- Odisha

5. Who was sworn-in as the 16th Chief Minister of Gujarat?
Ans- Vijay Rupani

6. Which state government has recently launched online service for consumers to apply for low-tension service connections?
Ans- Tamil Nadu

7. Name the grandmaster of India who successfully retained the Commonwealth Chess championship crown in Colombo, Sri Lanka?
Ans- Abhijeet Gupta

8. The book “Gulbadan: Portrait of a Rose Princess at the Mughal Court” has been authored by whom?
Ans- Margaret Rumer Godden

9. Who headed the BCCI Panel that was formed to advice on SC verdict on implementation of Justice Lodha committee recommendations?
Ans- Justice (retd) Markandey Katju

10. National Handloom Day observed across the country on...?
Ans- 7th August 2016



Previous Post
Next Post