Current Affairs Quiz of 9-10 August 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 9-10 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016

Current Affairs Quiz of 9-10 August 2016

1. TKV Desikachar passes away recently. Who was he ?
Ans- Yoga Guru

2. Who was appointed to the Board of IDFC Bank?
Ans- Former RBI Deputy Governor Anand Sinha

3. International Day of the World's Indigenous Peoples observed with theme Right to Education on which day?
Ans-9 August 2016

4. The Parliament passed The Constitution (122nd Amendment) amendment bill. It is related with .....?
Ans- GST

5. Who won first gold for host country Brazil in Rio Olympics?
Ans- Judoka Rafaela Silva

6. Who was reappointed CMD and CEO of Hero MotoCorp?
Ans- Pawan Munjal

7. Who was appointed as the Chairman of Central Silk Board?
Ans- K M Hanumantharayappa

8. Who was appointed as Managing Director of SBI?
Ans- Dinesh Kumar Khara

9. What is the current repo rate, as per the recently released RBI’s 3rd bi-monthly monetary policy review for FY 2016-17?
Ans-6.5 %

10. Which Indian personality will be honoured at the United Nations on India’s 70th Independence Day?
Ans-M. S. Subbulakshmi



Previous Post
Next Post