English Quiz For SSC CGL 2016

In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option 'D' is the answer.

1.Everybody should __avoid______ from any action which might create ill-will among people.
A.Absent
B. Desist
C. Abstain
D.no error
2.______Even as_________ economically viable for several applications, renewable energy has not been able to realize its potential due to several barriers to its penetration.

A.Much as
B.However
C.no error
D.Although

3.A contract may be ___Conferred_______if the court finds there has been misinterpretation of the facts.
A.Restrained
B.Rescinded
C.Compelled
D.no error

4.If the athlete had wanted to come first in the race, he _____Should be practicing_____ several hours every day.
A.Should practice
B.Should have practised
C. Practised
D. no error

5.The accident was my fault, so I had to pay for the damage ___to______ the other bar.
A.Of
B.For
C.no error
D.On

Directions (6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them:

1). Ignorance is the opposite of knowledge, i.e., want of knowledge.
2). To deal with uncertainty and ignorance economists have recognized the entrepreneur as possessing this non-rational form of knowledge.
3). Like some ancient priest-king, the entrepreneur ‘knows’ the future and leads his people.
4). Entrepreneurial knowledge is essentially intuitive.
5). It involves seeing and realizing a vision of future markets, products and/or other opportunities.

6.Which of the following would be the FOURTH sentence?
A.2
B.3
C.4
D.5

7.Which of the following would be the LAST sentence?
A.5
B.4
C.1
D.3

8.Which of the following would be the FIRST sentence?
A.3
B.4
C.5
D.1

9.Which of the following would be The SECOND sentence?
A.3
B.2
C.5
D.4

10.Which of the following would be The THIRD sentence?
A.5
B.1
C.3
D.2

Answers
1-C
2-D
3-B
4-B
5-C
6-A
7-D
8-B
9-C
10-B

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post