English Quiz for SSC Tier I and Tier II

Directions (Q.1-5): Sentences are given with blanks to be filled in with appropriate words. Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate it by blackening the appropriate rectangle in the Answer Sheet.

1. The old gentleman …………………. to be a very good friend of my grand father.
(a) turned in
(b) turned over
(c) turned out
(d) turned up
2. It’s a ………………., that young people are inspired by celebrities
(a) lie
(b) myth
(c) bluff
(d) mistake

3. Had I saved money, I ……………………. a new car.
(a) will purchase
(b) would purchase
(c) would have purchased
(d) purchased

4. He decided to …………………. his matric examination in order to get a higher score.

(a) redo
(b) reappear
(c) rewrite
(d) remake

5. The police pushed the people bank to make ……………. For Prime Minister’s care to pass
(a) passage
(b) way
(c) place
(d) area

Direction (Q.6 to 10): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word and mark it in the answer sheet.

6. DELIGENT
(a) Intelligent
(b) Eminent
(c) Hardworking
(d) Reliable

7. TEMPEST
(a) Drama
(b) Temperature
(c) Temptation
(d) Storm

8. INSTANT
(a) Constant
(b) Distant
(c) Immediate
(d) Sudden

9. DISASTER
(a) Death
(b) Epidemic
(c) Misfortune
(d) Derailment

10. ADVERSE
(a) Unequal
(b) Unfavourable
(c) Unwanted
(d) Undue

ANSWERS
1- (c)
2- (b)
3- (c)
4- (c)
5- (b)
6- (c)
7- (d)
8- (c)
9- (c)
10- (b)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post