Fill in the Blanks for SSC CGL

Direction:(1-10) Find the right option for Fill in the blanks.

1.The MGNREGA ____ inspired by the Maharashtra Employment Guarantee Act, passed in 1977.
A.was
B.has
C.were
D.had
2.Prime minister, Lal Bahadur Shastri had suggested that the well-off should forgo meals so that the starving ____ be fed .
A.had
B.would
C.should
D.could

3.Finally, after several months of rehab and playing _____ pain, she finally feels confident about her fitnes .
A.at
B.on
C.for
D.through

4.World champion and top seed Carolina Marin withdrew from the Inda Open ____ with Japan’s Nozomi Okuhara.
A.cooperation
B.along
C.among
D.association

5.According to Bilal, the madrasa _____ started 25 years ago and taught students from Uttar Pradesh, Bihar and Delhi.
A.was
B.were
C.would
D.can

6.A large number of ______ were present at the crowded Gulshan-e-Iqbal Park of Allama Iqbal Town in Lahore when a powerful blast took place on Sunday.
A.crowds
B.preachers
C.peoples
D.people

7.Shiv Sena ___ Wednesday came out strongly against ally BJP over imposition of President’s rule in Uttarakhand
A.at
B.for
C.on
D.since

8.NDA govt will stop infiltration from Bangladesh _____ Assam .
A.on
B.into
C.at
D.to

9.PM Narendra Modi will leave for Brussels on Tuesday ___ attend India-EU summit.
A.to
B.for
C.since
D.that

10.The joint approach of India and the EU to terrorism became stronger and stronger ____ the years.
A.between
B.over
C.among
D.after

Answers
1-A
2-D
3-D
4-B
5-A
6-D
7-C
8-B
9-A
10-B

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post