SSc English Mixed Quiz- CGL, CPO and Other Exams

Practice SSC English Quiz for upcoming SSC CGL 2016 and Other exams.


Directions(Q.1-5: In each of the following sentences one word is italicised. Select from the answer choices given under each sentence the word/expression which gives the meaning of the word.


1.Balanced diet and regular exercise helps keep the vascular system healthy.
(a) circulation
(b) muscles
(c) bodily vessels
(d) heart and lungs

2.He couched his representation in an amusing way.
(a) presented
(b) to put into words
(c) neatly typed
(d) submitted

3.In the end the priest pronounced benediction on the bride’s head.
(a) to curse
(b) to bless
(c) whispered
(d) doubt

4.She quickly donned the coat and left.
(a) to change
(b) to throw
(c) to put on
(d) to remove

5.He scored his initials on the desk.
(a) to paint
(b) to write
(c) to scratch
(d) to remove

Directions:(1-5)In the following question nos sentence are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s).choose the correct alternative out four given options.

1.My brother _______ a house by the sea.
A.looked for
B.looked about
C.looked into
D.looked forward

2.I will have to ______ on your opinion in this matter.
A.Follow
B.Sand
C.Believe
D.Rely

3.Our flight was ______ from pune to delhi
A.Deflected
B.shifted
C.Diverted
D.Reverted

4.How much did you spent _____ the roses
A.In
B.From
C.On
D.Of

5.He was convicted _______ manslaughter.
A.of
B.from
C.to
D.for

Answers
1-c
2-b
3-b
4-c
5-c
6-A
6-D
8-C
9-C
10- A


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post