Computer Awareness Quiz for IBPS Exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. RAM in its commercial forms are available as?
(A) SIMM
(B) DIMM
(C) Both (A) & (B)
(D) CPSB
(E) None of these

2. Which of the following requires refreshing during retaining the data?
(A) DRAM
(B) SRAM
(C) Virtual Memory
(D) FDD
(E) None of these

3. Refresh Rate of monitor is measured in?
(A) Hz
(B) Meter
(C) Volts
(D) Amp.
(E) None of these

4. CRT stands for?
(A) Character Ray Tube
(B) Cathode Ray Tube
(C) Colour Ray Tube
(D) All of the above
(E) None of these

5. Which of the following is a type of optical media?
(A) FDD
(B) HDD
(C) CD
(D) Magnetic Tape
(E) None of these

6. DVD stands for?
(A) Digital Video Disk
(B) Digital Versatile Disk
(C) Both (A) & (B)
(D) All of these
(E) None of these

7. Identify the odd one?
(A) Storage tape memory
(B) Magnetic disc memory
(C) Optical disc memory
(D) Read only memory
(E) None of these

8. Nibble describes a bits combination of?
(A) 5 bits
(B) 6 bits
(C) 7 bits
(D) 4 bits
(E) None of these

9. Which of the following is a logic gate?
(A) AND
(B) OR
(C) CPU
(D) Both (A) & (B)
(E) None of these

10. A directory within a directory is called?
(A) Mini Directory
(B) Junior Directory
(C) Part Directory
(D) Sub Directory
(E) None of these



Answers
1-c
2-a
3-a
4-b
5-c
6-c
7-d
8-d
9-d
10-d


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post