Current Affairs quiz of 19-20 September 2016



Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 19-20 September 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. Name the Pulitzer-winning US playwright who authored the masterpiece Who’s Afraid of Virginia Woolf and died recently?
Ans-Edward Albee

2. Name the country that topped the 2016 Rio Paralympics that concluded in Brazil?
Ans- China

3. 7-day-long Naropa festival is being celebrated in which state of India?
Ans-Jammu and Kashmir

4. Who was appointed the Chairman of the Union Public Service Commission?
Ans-Alka Sirohi

5. Who has won the 68th Annual Primetime Emmy Awards?
Ans-Game of Thrones

6. Which company was acquired by Facebook recently to build Wi-Fi drones, data servers and virtual reality goggles faster?
Ans-Nascent Objects

7. Who was recently appointed as the first woman Director (Marketing) of Bharat Electronics Limited?
Ans-Anandi Ramalingam

8. Who has become the World Bank’s Country Director for India?
Ans-Junaid Ahmad from Bangladesh

9. The first-ever United Nations Summit for Refugees and Migrants has been held in which city?
Ans- New York

10. The book “Rekha: The Untold Story” has been authored by whom?
Ans-Yasser Usman

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post