English- One word Substitution

Directions(Q.1-10): Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence.




1. One who deserts his principles or party.
(a) Apostle
(b) Proselytize
(c) Renegade
(d) Critic

2. One who intervenes between two or more parties to settle differences
(a) Neutral
(b) Intermediary
(c) Judge
(d) Connoisseur

3. The habit of always admiring oneself
(a) Psychosis
(b) Neurosis
(c) Narcissism
(d) Paranoia

4. To take back, withdraw or renounce
(a) Repent
(b) Retrace
(c) Refuse
(d) Recant

5. A pen for small animals
(a) Hutch
(b) Lair
(c) Den
(d) Cage

6. A woman having more than one husband at the same time
(a) Polyandry
(b) Polygamy
(c) Polyphony
(d) Polyglot

7. Feeding on food made both of plants and flesh
(a) Carnivorous
(b) Omnipotent
(c) Omnivorous
(d) Optimist

8. One who destroys images or attacks popular beliefs
(a) Imagist
(b) Misanthropist
(c) Iconoclast
(d) Masochist

9. Violation of something holy and sacred
(a) Pollution
(b) Pilferage
(c) Sacrilege
(d) Pittance

10. A place where nuns live and work
(a) Church
(b) School
(c) Convent
(d) Abode

Answer
1-c
2-b
3-c
4-d
5-a
6-a
7-c
8-c
9-c
10-c

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post