English Quiz- Active And Passive

Dear EGA'ians, we are presenting Active and Passive quiz for SSC CGL Mains based on previous paper.



1. We make butter from milk.
(A) Butter is make from milk by us
(B) Butter is made from milk by us
(C) Butter is make with milk by us
(D) From milk butter is made by us

2. I don’t like people telling me what to do.
(A) I don’t like being told what to do
(B) People telling me what to do was not liked by me
(C) I do not like being told by the people
(D) People don’t like telling me what to do

3. The meeting has been called off by the chairman.
(A) The chairman called off the meeting
(B) The chairman has called of the meeting
(C) The chairman is calling off the meeting
(D) The chairman had called off the meeting

4. The police arrested 200 students on the university campus.
(A) 200 students had been arrested on the University campus by the police
(B) 200 students has been arrested by the police on the University campus
(C) 200 students were arrested by the police on the University campus.
(D) 200 students are arrested on the University campus by the police

5. Why do you like him so much?
(A) Why has he been liked so much by you?
(B) Why was he liked by you so much?
(C) Why is he liked by you so much?
(D) Why he is liked by you so much?

6. The invitation cards will be sent today?
(A) They will sent the invitation cards today
(B) The will have sent the invitation cards today
(C) The will send the invitation cards today
(D) The will be sending the invitation cards today

7. She has baked several cakes for her friends.
(A) She has several cakes to be baked for her friends
(B) Her friends had several cakes baked by her
(C) Several cakes have been baked by her for her friends
(D) Her friends baked several cakes for her

8. We believe that God gives us misery.
(A) It was believed that God gave us misery
(B) It has been believed that God gives us misery
(C) It is believed that God gives us misery
(D) It is a belief that God gives us misery

9. A lot of saplings have been planted by the chief guest.
(A) The chief guest is planting a lot of saplings
(B) The chief guest has planted a lot of saplings
(C) The chief guest have planted a lot of sapling
(D) The chief guest has been planting a lot of saplings

10. The Prime Minister has discussed the matter with the other ministers.
(A) The matter was discussed by the Prime Minister with the other ministers
(B) The matter is discussed by the Prime Minister with the other ministers
(C) The matter had been discussed by the Prime Minister with the other ministers
(D) The matter has been discussed by the Prime Minister with the other ministers

Answers:-
1.B
2.A
3.B
4.C
5.C
6.C
7.C
8.C
9.B
10.D

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post