SSC English Quiz Set

Directions (Q.1-5): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word.

Q1. Liberty
(a) Serenity
(b) Slavery
(c) Serfdom
(d) Subordination

Q2. Disorderly
(a) Chaotic
(b) Organized
(c) Adjusted
(d) Arranged

Q3. Elevation
(a) Reduction
(b) Humiliation
(c) Depression
(d) Debasement

Q4. Glossy
(a) Dull
(b) Shinning
(c) Weary
(d) Tired

Q5. Appropriate
(a) Dissimilar
(b) Incomparable
(c) Unsuitable
(d) Disparate

Directions (Q.6-10): In the following questions, four alternatives are given for the given idiom/phrase in bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of the given idiom/phrase.

Q6. A damp squib
(a) Rainy weather
(b) A disappointing result
(c) A skirt in a laundry
(d) None of the above

Q7. In cold blood
(a) Angrily
(b) Deliberately
(c) Excitedly
(d) Slowly

Q8. To take someone for a ride
(a) To give a ride to someone
(b) To deceive someone
(c) To be indifferent
(d) To disclose a secret

Q9. To move heaven and earth
(a) To cause an earthquake
(b) To try everything possible
(c) To pray to all Gods
(d) To travel in rocket

Q10. To smell a rat
(a) To smell foul
(b) To see a rat
(c) To chase a rat
(d) To be suspicious

Answers
1-b
2-d
3-c
4-a
5-c
6-b
7-d
8-b
9-b
10-d

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post