SSC Quiz- Idiom/Phrase

Directions (Q.1-10): In each of these questions, four alternatives are given for the given idiom/phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the given idiom/phrase and indicate your response.

1. Not my cup of tea
(a) A refreshing drink
(b) A routine work
(c) Not what I like
(d) Not liked by me
2. To have second thoughts
(a) To change decision
(b) To plan carefully
(c) To take someone
(d) To reconsider

3. To build castles in the air
(a) Waste time
(b) Daydream
(c) Build houses
(d) Work hard

4. Sought after
(a) Highly paid
(b) Pursued by
(c) In great demand
(d) With great talent

5. All at sea
(a) Very proud
(b) Overjoyed
(c) Puzzled
(d) Excited

6. To hit below the belt
(a) To punish
(b) To tie with a belt
(c) To hit with a belt
(d) To attack unfairly

7. Pot-luck dinner
(a) Dinner where everybody brings something to eat
(b) Dinner where everybody pays for his food
(c) Dinner where only soup is served
(d) Dinner where people eat and play games at the same time

8. Birds of a feather
(a) Persons of same caste
(b) Persons of same colour
(c) Birds with same type of feather
(d) Persons of same character

9. To fight tooth and nail
(a) To fight a losing battle
(b) To fight heroically
(c) To fight cowardly
(d) To make every possible effort

10. To call a spade a spade
(a) To be frank
(b) To be shy
(c) To be rude
(d) To be diplomatic

Answers
1-c
2-a
3-b
4-c
5-c
6-d
7-a
8-d
9-d
10-a


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post