Computer Quiz for upcoming Bank Exams -6

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1).Computer Software can be defined as__________.

a) The interaction between the computer and its database
b) The instructions that tell the computer what to do.
c) An interface between the computer and the network.
d) The computer and its associated equipment
e) Computer components that act to accomplish a goal

2).When speaking of computer input and output, input refers to ___________.
a) Retrieval of data of information than has been entered into the computer
b) Any data processing that occurs from new data input into computer
c) Data or information that has been entered into the computer
d) The transmission of data that has been entered into the computer
e) Both 3) and 4)

3).Network routing information distributed among routers is stored in which of the following?
b) Route table
c) Metric table
d) Flash memory
e) Route memory

4).If the destination did not receive a segment, how will the TCP host to resend the information?
a) The destination host will send a YACK message back to the sending host
b) The ACK received will include the segment number that was not received
c) The ACK received will not include the segment number that was not received
d) The sending host will send a PACK to verify segment receipt
e) None of these

5).The process of writing out computer instructions is known as___________.
a) executing
b) compiling
c) assembling
d) coding
e) None of these

6).A Web site address is a unique name that identifies a specific ________on Web.
a) Web Site
b) Web browser
c) PDA
d) Link
e) None of these

7).You can __________ a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
a) refine
b) slowdown
c) load
d) query
e) expand

8).The contents of ________ are lost when the computer turns off.
a) output
b) input
c) storage
d) volatile memory
e) None of these

9).The process of computer receiving information from a server on the Internet is known as ___________.
a) pushing
b) transferring
c) downloading
d) pulling
e) None of these

10).When sending an e-mail, the ________line describes the contents of the message.
a) subject
b) cc
c) contents
d) to
e) None of these

Answers: 1). b) 
 2). c) 
 3). e) 
 4). b) 
 5). d) 
 6). d) 
 7). a) 
 8). d) 
 9). c) 
 10). a)



Previous Post
Next Post