Computer Quiz Set-2 IBPS,BOM

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. In which language barcode is written?
A. Binary language
B. Machine language
C. HTML
D. CSS
E. None of the Above
2. What is the term for any device which is connected to any computer system from Outside?
A. Peripheral
B. RAM
C. Memory
D. Bus
E. None of the Above

3. Which of the following correctly explains monitor?
A. Electronic Visual Display
B. Peripheral
C. Input around the Desktop area
D. Pixel based smart Area
E. Both (B) and (D)

4. Manipulation of data in computer is called ____
A. Boot
B. Processing
C. simplification
D. Format
E. Clean Disk

5. RFID stands for
A. Radio Frequency Instant Download
B. Remote Frequency Instant Download
C. Radio Frequency Identification
D. Remote Frequency Identification
E. None of the Above

6. In the field of computers, what is the term for the process of adapting software so that an executable program can be created for a computing environment that is different from the one for which it was originally designed?
A. Networking
B. Porting
C. Reading
D. Clean up
E. None of the Above

7. In computing, a _______ is a directive to a computer program in order to perform a specific task.
A. Hard boot
B. Hibernation
C. Command
D. Warm Boot
E. Format

8. Which of the following colours can represent 6 bit?
A. Red
B. Green
C. Blue
D. Yellow
E. Cyan

9. To fit in notebook and many handheld computers, the keyboards usually are ________
A. Smaller
B. Fewer
C. Firmer
D. More Flexible
E. Both (A) and (B)

10. The ______ format reduces an audio file to about one-tenth of its original size while preserving much of the original quality of the sound.
A. JPEG
B. PNG
C. GIF
D. MP3
E. VMEG

Answers
1-B
2-A
3-A
4-B
5-C
6-B
7-C
8-B
9-E
10-D

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post