Current Affairs quiz of 3-4 October 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 3-4 October 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. Who has won 2016 Malaysia Grand Prix Formula One World Championship?
Ans- Daniel Ricciardo

2. Which state has become the first Indian state to implement Direct Benefit Transfer (DBT) in Kerosene?
Ans- Jharkhand

3. What is the India’s GDP growth forecast for 2016, as per World Bank’s latest report ‘South Asia Economic Focus’?
Ans- 7.6%

4. The first-ever BRICS trade fair will be held in which city of India?
Ans- New Delhi

5. Who was appointed as the CEO of Reliance Nippon Life Insurance Ltd recently?
Ans- Ashish Vohra

6. Which Indian Bank became the first to open a branch in the capital city of Yangon, Myanmar?
Ans- State Bank of India

7. Which short film won the first prize at the Swachh Bharat Short Film Festival (SBSFF)?
Ans- Murga

8. Yoshinori Ohsumi won the 2016 Nobel Prize in Medicine for?
Ans- Discoveries of mechanisms for autophagy

9. Kersti Kaljulaid was elected as the first woman President of which country?
Ans- Estonia

10. Who was elected as the president of Indian Newspaper Society (INS) recently?
Ans- Somesh Sharma



Previous Post
Next Post