Important Science Questions for SSC CHSL set-1

Dear Readers, Practice science quiz for SSC CGL and other exams.



1.The yellow color of Yolk is due to the presence of ?
A.Livetin
B.Phosphate
C.Riboflavin
D.Vitellin

2.Diatom are good indicator of:
A.Industrial pollution
B.Intense soil erosion
C.Sewae pollution
D.Soil Pollution

3.In human body the blood enters the aorta of the circulartory system from the ?
A.Left artium
B.Left Ventricle
C.Right atrium
D.Right Ventricle

4.The human body cowper's gland is associated with?
A.Circulatory system
B.Digestive system
C.Nervous system
D.Urino-genital system

5.In human body the blood enters the aorta of the circulartory system from the ?
A.Left artium
B.Left Ventricle
C.Right atrium
D.Right Ventricle

6.What is dry ice?
A.Liquid nitrogen
B.Water ice
C.Solid carbon dioxide
D.Frozen ethanol

7.Chemically, what is Sname Venom ?
A.Glycolipid
B.Polysacchride
C.Protein
D.Steroid

8.In which oran of the human body is Ammonia converted into Urea ?
A.Kidney
B.Liver
C.Pancreas
D.Spleen

9.What is defined as the change in velocity over time?
A.Acceleration
B.Speed
C.Work
D.Force

10.Which type of light is effective for Photosynthesis to occur ?
A.Ultraviolet and blue
B.Blue and red
C.Green and Yellow
D.Blue and Green

Answers
1-C
2-C
3-B
4-D
5-B
6-C
7-C
8-B
9-A
10-B

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post