Computer Quiz for IBPS, India Post

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Q1. A hard disk drive is a ____________ device that is used to store information like files?
a) Hardware
b) software
c) Either hardware or software
d) All of the above
e) None of the above

Q2. Formatting a disk results in all the data being .............. ?
a) Saved to the disk
b) Copied from the disk
c) Deleted from the disk
d) All of the above
e) None of the above

Q3. Which bus carries information between processors and peripherals?
a) Auto bus
b) Data bus
c) Address bus
d) All of the above
e) None of the above

Q4. The contents of these chips are lost when the computer is switched off?
a) RAM
b) DRAM
c) Both the above
d) ROM
e) None of the above

Q5. What are responsible for storing permanent data and instructions?
a) RAM chips
b) ROM chips
c) DRAM chips
d) All of the above
e) None of the above

Q6. Which of the following holds the ROM, RAM, CPU?
a) Hard Disk
b) ALU
c) Mother Board
d) None of the above
e) All of the above

Q7. MODEM stands for?
a) Multicomputer Operating Device Memory
b) Modulator Demodulator
c) Mega Storage Devide
d) None of the above
e) All of the above

Q8. In which phase of the software design and development project would you try to understand the proposed project?
a) Planning phase
b) Initial phase
c) Requirements phase
d) Analysis phase
e) None of the above

Q9. What type of technology scrambles the contents of files sent via the Internet?
a) Encryption
b) Secured data interchange
c) Cryptogram
d) Regulated code
e) None of the above

Q10. Which of the following systems helps you with making a decision about a non-structured problem?
a) Artificial intelligence
b) Neural network
c) Genetic algorithm
d) Decision support system
e) None of the above

Answer
1-a
2-c
3-b
4-c
5-b
6-c
7-b
8-d
9-a
10-d


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post