Current Affairs quiz of 15-16 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 15-16 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.
1. Which Indian city is hosting the 2016 National Children’s Film Festival (NCFF) ?
Ans- Jaipur

2. Who is the head of a task force formed by the Reserve Bank of India (RBI) to re-calibrate all ATMs and cash dispensing machines with the new design of (Rs 500 and Rs 2000) notes?
Ans- S S Mundra

3. How much loan amount has been sanctioned by the Asian Development Bank (ADB) to build India’s longest river bridge across the Ganges River?
Ans- $500 million

4. Who has been honoured with the 2016 Raja Ram Mohan Roy Award for his outstanding contribution to journalism?
Ans- S Nihal Singh

5. Which state has become the first Indian state to adopt the Fly Ash Utilization Policy?
Ans- Maharashtra

6. The United Nations’ (UN) International Day for Tolerance is observed on which date?
Ans- November 16

7. Which state has become the first Indian state to adopt resolution on demonetisation?

Ans- Chhattisgarh

8. “2016 Raad ul Barq” military exercise has been conducted by which country?
Ans- Pakistan

9. Which Indian chess grandmaster has won the 2016 Champions Showdown?
Ans- Viswanathan Anand

10. Name the city that is hosting the 2016 World Internet Conference?
Ans- Wuzhen, China

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post