Current Affairs quiz of 1-2 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 1-2 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.
1. The first ever Agricultural Marketing & Farm Friendly Reforms Index was launched by....?
Ans- NITI Aayog

2. Indo-Nepal joint military exercise Surya Kiran recently commenced at which place ?
Ans-Saljhandi in Nepal

3. Which State topped state-wise Ease of Doing Business rankings that was released by Union Government?
Ans- Andhra Pradesh and Telangana

4. Name the first woman chief minister of Goa who died recently?
Ans-Shashikala Kakodkar

5. Who is the newly appointed chairman of the Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
Ans- Sushil Chandra

6. M N Sharma, who passed away recently, was the first chief architect of which Indian city?
Ans- Chandigarh

7. Which state government has observed November 1 as ‘No Tobacco Day’?
Ans- Punjab

8. Jhulan Goswami is associated with which sports?
Ans- Cricket- Women's Team Captain

9. Which state has topped the NITI Aayog’s 2016 Agricultural Marketing and Farmer Friendly Reforms Index?
Ans- Maharashtra

10. Kylie Verzosa, who has been crowned Miss International 2016, is belonged to which country?
Ans- Philippines

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post