Current Affairs quiz of 11-12 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 11-12 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and
other competitive exam.



1. Which state recently received the Union Government’s nod to introduce pneumococcal conjugate vaccine under Universal Immunisation Programme?
Ans- Himachal Pradesh

2. Which will host the 2016 Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)?
Ans- Peru

3. Which Tennis star who will once again be a UN goodwill ambassador when her doping ban expires in April 2017 and she returns to international tennis competition?
Ans- Maria Sharapova

4. Who was accredited as the Ambassador of India to the Republic of Chad?
Ans- B. Nagabhushana Reddy

5. Who has become the brand ambassador for 2017 T20 Blind Cricket World Cup?
Ans- Rahul Dravid

6. Prime Minister Narendra Mod reached Kobe from Tokyo by the bullet train. Name the bullet train?
Ans- Shinkansen

7. Which country launched the pulsar navigation satellite XPNAV-1?
Ans- China

8. Who has been appointed as the Interim Chairman of TCS?
Ans- Ishaat Hussain

9. Leonard Cohen, who passed away recently, was the legendary singer of which country?
Ans- Canada

10. “Lakshmi” India’s first banking robot has been launched which bank?
Ans- City Union Bank

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post