Current Affairs quiz of 17-18 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 17-18 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. Which state government has permitted its residents to use old 500 and 1000 rupee notes for land registry fee payment?
Ans- Uttar Pradesh

2. DRDO recently successfully carried out maiden flight of which Unmanned Aerial Vehicle?
Ans- RUSTOM – II

3. The Chief Minister of Bihar Nitish Kumar recently launched a scheme to provide free electricity connection to about 50 lakh homes by 2018. What is the scheme called?
Ans- Har Ghar Bijli Lagatar

4. Who is the author of the book titled ‘The Legend of Lakshmi Prasad’?
Ans- Twinkle Khanna

5. Which country is the latest to withdraw itself from the International Criminal Court?
Ans- Russia

6. Name the former Governor of Jammu and Kashmir who died recently?
Ans- Srinivas Kumar Sinha

7. The 2016 World Travel Market (WTM) has started in which city?
Ans- London

8. Who has been named as the world’s fastest supercomputer, as per recently released Top500 list of supercomputers?
Ans- Sunway Taihulight

9. Which state government has signed a MoU with the Microsoft India for digital initiatives?
Ans- Telangana

10. Which Indian company has been named as the 2016 Digital Innovator of the Year by GE Digital?
Ans- Tata Consultancy Services (TCS)


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post