Current Affairs quiz of 19-20 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 19-20 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.


1. The Pradhan Mantri Awas Yojna -Gramin (PMAY-G) has been launched in which city for rural poor ?
Ans- Agra

2. Which country has launched the world’s longest super-secure quantum communication line?
Ans- China

3. Who has won the 2016 women’s singles China Open Badminton Super Series Premier?
Ans- PV Sindhu

4. Who was chosen as the Vice Chair of Kimberly Process Certificate Scheme (KPCS) 2018?
Ans- India

5. Who was conferred with 2016 Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music?
Ans-Pt Hari Prasad Chourasia

6. World Television Day was observed on which date......?
Ans- 21 November

7. Who was named as the National Security Advisor by Donald Trump?
Ans- Mike Flynn

8. World Toilet Day was observed on.......?
Ans- 19 November 2016

9. Which country surpassed Saudi Arabia to become India’s top crude oil supplier?
Ans- Iran

10. Who has been conferred the 2016 Mother Teresa Memorial International Award for Social Justice?
Ans- Faraaz Ayaaz Hossain


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post