Current Affairs quiz of 21-22 November 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 21-22 November 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exam.

1. The world’s first Bollywood Park theme park has opened in which city?
Ans-Dubai

2. Which is the India’s longest expressway in the Indian road network?
Ans- Agra-Lucknow Expressway

3. What is the India’s rank in the 2017 Climate Change Performance Index (CCPI)?
Ans- 20th

4. Who won the first World Sanskrit Award?
Ans- Maha Chakri Sirindhorn

5. Who is the author of the book titled Gita Press and the Making of Hindu India?
Ans- Akshaya Mukul

6. Which Guided Missile Destroyer ship was commissioned into the Indian Navy recently?
Ans- INS Chennai

7. Ram Naresh Yadav, who recently passed away, was the former Chief Minister of which state?
Ans- Uttar Pradesh

8. The book “The Ivory Throne: Chronicles of The House of Travancore” has been authored by whom?
Ans- Manu S. Pillai

9. Where is the headquarters of the European Organization for Nuclear Research (CERN)?
Ans- Geneva

10. Which Indian golfer has won 2016 BANK BRI-JCB Indonesia Open?
Ans- Gaganjeet Bhullar

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post